Sfaturi utile în a administra mai eficient hotelul tău



Ascultă! Nu e nevoie să reinventăm roata. Administrarea unui hotel necesită abilitatea de a face mai multe lucruri în același timp, să fii flexibil. Trebuie să fii capabil să treci de la relațiile cu clienții la administrarea personalului ce se ocupă de promovare sau alte departamente.

Cred ca tu ești managerul, nu-i așa? Atunci, este responsabilitatea ta în a te asigura că oaspeții sunt mulțumiți și se află în condiții de siguranță în timpul șederii lor la hotel, ceea ce înseamnă că ești responsabil de modul în care camerele curate și cât de bine sunt menținute facilitățile.

Uneori am atins un punct în viața noastră când nu mai știm cum să continuăm. Încercăm să îmbunătățim ceva, dar tot ceea ce se întâmplă e la fel. Iată câteva sfaturi cu privire la modul de a gestiona mai bine un hotel.

Cunoașteți personalul

Staff_Photo_1-01

Cu siguranță ai angajat pe cineva pentru că ai crezut că el sau ea va face lucrurile cel mai bine în compania ta. Dar acum ești în momentul concedierii personalului, deoarece crezi că cineva este inutil. Lasă-mă să iți spun…

Înainte de a putea administra diferite departamente, trebuie să știi ce fac oamenii din aceste departamente. Încearcă să cureți o cameră pentru a vedea cât timp este nevoie și de ceea ce este esențial. Lucrează la recepție pentru a înțelege cât de multe reclamații ale clienților și problemele sunt de gestionat de către personalul de acolo, probleme de care nu ai auzit.

Ai putea crede că tu primești prea multe plângeri ale clienților, dar este personalul de la recepție care face față majorității problemelor fără a avea nevoie de ajutorul tău. Petrece ceva timp cu echipa de întreținere sau cu bucătarul pentru a afla ce se întâmplă într-o zi obișnuită. Având aceste experiențe te face un manager mai bun.

În cazul în care dorești să gestionezi în mod eficient un hotel, trebuie să ai sprijinul și respectul personalului și tu trebuie să știe cum să acorde prioritate problemelor.

Deleagă

Business man pointing to transparent board with text: Delegate

Nu mai face totul de unul singur … Delegați! Ești un antreprenor adevărat? O definiție a ceea ce înseamnă să fii un antreprenor bun este de a obține sau îndeplini un lucru prin intermediul altora. Ai putea crede că ești singurul care face totul, dar ai putea să nu fii atent la un aspect cheie pentru strategia de afaceri. Echipa ta este acolo pentru a te ajuta. Delegarea este esențială pentru managementul de zi cu zi al unui hotel.

Fă cunoștință în fiecare zi cu oamenii din personalul tău pentru a discuta ceva de interes în acea zi.

Lasă oamenii care se ocupă de fiecare departament să gestioneze personalul lor.

Răsplătește-ți personalul

Employee of the Month card isolated on white

Crezi că personalul va lucra pentru tine toată viața pentru salariul minim? Nu mai fi egoist … E timpul pentru a recompensa!

Să-ți spun un lucru: nu există nici un fel prin care poți rula un hotel singur. Având personal instruit este vital atunci când trebuie să asiguri oaspeților un sejur confortabil și plăcut. Mulți membri ai personalului hotelului sunt considerați fără nici un nivel de educație necesar pentru a îndeplini sarcinile de serviciu.

Acest lucru înseamnă că de multe ori aceștia nu sunt plătiți foarte mult. Camerele trebuie să fie curățate în fiecare zi în mod corespunzător, personalul trebuie să cunoască procedurile de meniu și de servire corespunzătoare și angajații de la recepție trebuie să fie prietenoși și politicoși, chiar atunci când oaspeții devin furioși.

Recompensa nu trebuie să fie mare; chiar și mici recompense sunt o modalitate buna de a fi motivați să muncească din greu.

Planifică

Timetoplan

Pentru a gestiona eficient un hotel, trebuie să fii capabil să planifici luni în avans pentru evenimente viitoare și rezervări. În timpul verii, începe planificarea promovării festivalurilor de vacanță ale orașului. În timpul iernii, începe planificarea evenimentelor de Crăciun.

Un manager de hotel bun este cineva care este foarte bine organizat. O parte din aceasta va necesita delegarea. Folosind abilitățile pe care le aveți ar trebui să facă mult mai ușor organizarea hotelului.

Ascultă-ți oaspeții

o-LISTEN-facebook

Comentariile online nu sunt doar o reputație de rapel frumos, ei pot spune multe despre faptele tale de zi cu zi. Identifică ce vorbesc oaspeții despre tine. Monitorizează toate comentariile relevante.

Răspundeți comentariilor negative

bad-reviews

Arătând oaspeților că îți pasă de părerea lor, acest lucru oferă încrederea că lucrurile se pot îmbunătăți. De fapt, o recenzie negativă poate avea o valoare mai mare decât o recenzie pozitivă deoarece îți oferă posibilitatea de a demonstra modul în care te descurci în situațiile dificile.

Răspundeți comentariilor pozitive

changing-online-reviews-from-negative-to-positive

Începe să răspunzi la recenziile pozitive. Trimiterea unui răspuns la fiecare recenzie poate fi prea consumatoare de timp, dar ar trebui să prezinte cel puțin ocazional aprecierea ta.

Încurajează oaspeții să ofere recenzii

Honest-Review-Of-Comwave-Telecommunications

În mod activ încurajează oaspeții să scrie opinia în legătură cu hotelul deoarece acest aspect ajută la creșterea noutățile despre hotel. Încurajează în mod constant oaspeții să scrie comentarii despre serviciile pe care le oferi.

Lasă recenziile vizibile

online-reviews

Clienții dvs. sunt cele mai bune metode de promovare. Atâta timp cât sunteți concentrat pe hotel și urmați aceste sfaturi importante, hotelul va fi unul dintre cele mai de succes hoteluri din zona ta.

Dacă găsiți acest articol util te rugăm să-l distribui pe rețelele de socializare






Leave a Reply

Your email address will not be published.