Sfaturi esențiale în a crea un conținut excelent pentru newsletter-ul tău



1

Nu ar fi frumos dacă ai avea o colaborare cu abonații tăi? Dacă trimiteți un newsletter prin email, înseamnă că ai deja. Într-un articol anterior am discutat despre primi pași în crearea unui newsletter, acum haide să intrăm în mai multe detalii.

Păstrarea legăturii cu clienții dumneavoastră este un avantaj al relației cu piața. Newsletter-ele sunt personale, deoarece acestea ajung în inbox-urile utilizatorilor, iar utilizatorii au o relație continuă și directă cu ele.

Deoarece spațiul de călătorie și turism rămâne extrem de competitiv, este important pentru hotelurile individuale să stabilească și să mențină  un avantaj competitiv în eforturile lor de promovare.

Pune conținutul să lucreze pentru tine.

O modalitate din ce în ce mai importantă de a face acest lucru este de a recunoaște ceea ce este de promovarea prin conținut și cum se integrează în eforturile de promovare globale. Promovarea prin conținut este procesul activ de creare de conținut relevant, cu scopul final de a atrage ochii pieței țintă.

Pentru a putea avea un conținut de succes trebuie să urmați câteva instrucțiuni:

  • Analizează profilul clientului

Acest lucru poate părea ca un dar, dar de multe ori hotelierii, mai ales cu cât timpul de lansare se apropie, sunt ei înșiși presați de timp și participă la un milion de alte detalii. Etapa de bază pentru al acestui proces este de a afla cui se adresează conținutul tău.

Înainte de a analiza conținutul pentru un site web sau o rețea de socializaree, trebuie să ne întoarcem la elementele de bază și să identificăm exact cu cine trebuie să vorbești și vei vorbi: oameni de afaceri, turiști, pensionari, familii cu copii, clienții tăi pot fi bărbați sau femei și chiar vârsta poate face o diferentă

Atunci trebuie să iei aceste cunoștințe și să generezi în mod activ conținut care face apel la grupurile identificate sau persoane individuale.

  •  Stabilirea unor obiective în promovarea prin conținut

După ce ai stabilit cine este ținta ta, este important să se știe ce teme de conținut trebuie create.

Keith Wiegold, însumează punctul unu și doi spunând:

“O cheie pentru a face continutul captivant  este să pui clientul pe primul loc, pentru a rezolva problemele și pentru a răspunde la întrebările lui. Acest lucru necesită o înțelegere a convingerilor lor, dorințelor  și nevoilor.

  • Începe cu un blog professional pe site-ul tău

Nu ar trebui să te zgârcești  pe covoare și mobilier pentru holul hotelului tău,așa că de ce ai lăsa un amator să se ocupe de imaginea online a hotelului tău?

Un conținut slab scris va distruge imaginea hotelului tău.  Investește timp și bani pentru a angaja un profesionist.

  • Adaugă doar fotografii profesionale

Probabil , un lucru mai rău decât conținutul site-ului scris de un amator este o fotografie făcută de un amator.

  • Folositi videoclipuri profesionale și un tur de cameră virtual.

Oaspeții vor să vadă exact ce primesc atunci când rezervă o cameră online. Evidențiați exteriorul hotelului, spațiile publice, avantaje de luat masa, săli de conferință, camere și băi, iar când filmați faceți un tur virtual.

  • Folosiți cuvinte care vă ajută să vindeți.
  • Vinde experienta de a sta la un hotel. Amintește-ți că vinzi mai mult decât un loc de dormit. Tu vinzi o vacanță de week-end sau o călătorie de afaceri. Dar, de asemenea, vinde imaginea, tradiția din spatele afacerii tale.
  • Spune povestea ta

Conectează toate elementele remarcabile ale hotelului, astfel încât să spună o poveste atât vizual cât și verbal. Ia oaspeții într-o călătorie prin hotelul tău din exterior până în camera de oaspeți, folosind fotografii care să sublinieze punctele tari ale hotelului tău.

  • Fii unic

Fiecare hotel dispune de caracteristici unice care îl diferentiaza de toate celelalte. Este serviciul tău pentru client excepțional?Locatia remarcabilă? Serviciu gratuit de transport?

Restaurante de clasă mondială? Ajută oaspeții să descopere de ce este hotelul tău special.

  • Instruiește oaspeții

Clienții tăi nu vizitează hotelul tău pentru a se distra, așa că spune-le detalii depsre atracțiile din apropriere.

  •  Detalii despre hotel

Asigură-te că pe copia ta sunt toate detaliile pe care oaspeții vor să le știe despre locație, camere, servicii, masă și altele. Dacă ai mașini de spălat și uscătoare în camere, în mod clar precizează asta pe pagina camerei.

Lasă-i să știe dacă este cafea gratuită pe holuri. Oaspeții se informează și iau decizii in funcție de facilități, așa că dacă omiți vreun detaliu clientul nu va avea imaginea completă despre ce oferă hotelul tău.

“Conținutul definitiv educă oamenii în așa fel încât cu cunoștințele lor extinse se pot angaja într-o conversație și pot lua decizii în cunoștință de cauză. Acest conținut este educativ. Oameni care caută informații au observat deja că nu se simt  confortabili să ia decizii neinformate. Ei caută  “acel raspuns”.

  • activități și evenimente locale

Fă-ți timp pentru a cerceta zona locală a hotelului și include atracțiile din apropiere și activitățile de care oaspeții se pot bucura în timpul lor liber. Asigură-te că incluzi evenimente locale și amintește-ți să actualizezi evenimentele.

Newsletter-ul este o parte integrală a strategiei de promovare prin conținut

Acum, că am acoperit principalele aspecte cărora ar trebui să le acorzi atenție atunci când construiești strategia de promovare prin conținut, meargem mai adânc și  vedem de ce ar trebui să iei în considerare un newsletter pentru hotel.

Aici sunt 4 motive pentru care s-ar putea să dorești să iei în considerare un newsletter ca o alegere excelentă pentru promovarea afacerii tale.

  • Răspândirea brand-ului. Prin construirea unei comunicări cu abonații prin e-mail, le permiti să recunoască brand-ul și să o asocieze cu o emoție pozitivă
  • Influență garantată. Cu ajutorul unei rețele de socializare, nu este un mod de a promova inconsiderabil, dar influența mesajului într-o astfel de platformă nu va fi aceeași, cum ar fi în newsletter de e-mail.
  • Include diferite tipuri de conținut. De exemplu, același newsletter poate conține o postare populară, o nouă ofertă, un anunț al unui eveniment viitor, informații cu privire la o reducere, precum și un link către un sondaj.

Ce să faci si ce să nu faci în newsletter

Ai crezut că am terminat? Iată câteva sfaturi despre cum să faci newsletter:

  • Echilibrează conținutul newsletter-ului pentru a fi 80% educațional și 20% promoțional.

Șansele sunt ca abonații newsletter-ului să nu fie dispuși să  audă despre produsele și serviciile 100% din timp. Nu fi acea companie care alege să aibă  auto-promovare de cele mai multe ori.  Concentrează-te pe a trimite abonaților informații educaționale, relevante, în timp util.

  • Setează așteptări la pagina ta de abonare.

După ce ai descoperit echilibrul concentrării si conținutului newsletter-ului, asigură-te că comunici în mod corespunzător despre ele pe pagina ta.

Specifică:Spune potențialilor abonati exact ceea ce va fi în newsletter precum și cât de des trebuie să se aștepte să audă de la tine.

  • Fii creativ cu subiectele de e-mail.

Chiar și în cazul în care abonații se înregistrează pentru e-mailurile tale, nu mai există nici o garanție că acestia vor deschide e-mailurile. Multi vânzători încerca să crească cunoasterea cu abonații lor prin păstrarea aceluiasi subiect de e-mail în fiecare zi sau luna.

  • Încercați un buton CALL-TO-ACTION

Cititorilor tăi le place să te vadă oferind mai multe piese de conținut cu mai multe îndemnuri.

  • Fă-l ușor pentru oamenii care doresc sa se dezaboneze.

Această opțiune pare un pic contra-intuitivă, dar este cheia, dacă doriți să mențină o lista activă a abonatului angajat.

Dacă nu crește lista ta de abonați, ai o problemă serioasă. Nu contează care sunt  obiectivele tale – conducerea de  generatoare, comunitate de clienti fericiti – lista ta ar trebui să fie mai mare de la o lună la alta. Mai multe persoane din lista ta înseamnă mai multe oportunități pentru a atinge obiectivele, astfel încât în ​​cazul în care lista nu evolueaza, s-ar putea sa doresti să te gândesti dacă vrei să continui newsletter-ul de e-mail.

Pentru a menține relațiile dumneavoastră  puternice, ar trebui să oferi cititorilor  un conținut consistent și interesant. Mai jos, am alcatuit 25 de subiecte de conținut pe care le poti utiliza in newsletter-ul tau.

  1. Un eveniment viitor, spectacol comercial, atelier, sau uni festival pe care il gazduiesti, care la care participi, sau sponsorizezi.
  2. întrebări și răspunsuri adresate frecvent (FAQ)
  3. O aniversare pentru compania ta.
  4. Comentariile clienților
  5. Un ghid cadou
  6. O mențiune a unei viitoare vânzare sau o ofertă, și / sau un cupon de reducere
  7. Povestea companiei tale
  8. Un premiu pe care l-ai câștigat sau un premiu pe care încerci să il câștige
  9. Aplicații sau instrumente pe care le consideri utile
  10. O rețetă (acest lucru nu se aplică doar produselor alimentare)
  11. Informații și un semn pentru programul de fidelizare a clienților sau recompense
  12. Un concurs
  13. Menționari pe care le-a primit afacerea ta
  14. Un anunț al blogului tău innoit
  15. Proiecte de voluntariat la care participi sau pe care le susții
  16. Save-the-date pentru termenul limita viitor, datele de înregistrare etc.
  17. Opinii scrise despre afacerea ta
  18. O campanie crowdfunded pe care o sprijini
  19. Informația despre carieră sau o listă de poziții deschise la compania ta
  20. Un interviu cu clientul, angajat, comerciant, expert în industrie, sau cu tine, desigur
  21. O fotografie sau colaj (de produse, angajați,imagini din spatele scenei, cartier, povestea firmei etc.)
  22. Actualizări de afaceri sau modificări, cum ar fi noile ore de funcționare, setările de confidențialitate, închideri de vacanță, ghiduri de transport maritim, etc.
  23. Urări de sezon
  24. Actualizări despre locul unde pot fi gasite produsele sau serviciile tale, cum ar fi un site web participant
  25. “Vă mulțumim!” donatorilor, participanților la evenimente, sau clienților

Acum, că am acoperit lucrurile carora trebuie sa le acorzi atentie si am vazut cateva idei de continut, sa vedem care sunt cele mai frecvente greseli pe care trebuie sa le evitati la crearea unui newsletter.

  • Utilizarea unei liste slab segmentate

Ca și în cazul oricărui e-mail de marketing, conținutul în newsletter-ul tau de e-mail ar trebui să fie relevant pentru public. Și asta nu se întâmplă fără o lista segmentată.

  • Supraîncărcare informațională

Newsletter-ul de e-mail de multe ori suferă de câteva tipuri de supraîncărcare de informații: fie amploarea informațiilor care fac obiectul este prea mare, cantitatea de informații este prea copleșitoare pentru orice cititor, si informatia nu este interesantă.

  • CTAs concurente

În cele mai multe e-mail-uri de marketing, cu fiecare nouă CTA inclusă, eficacitatea fiecărui este diluată mai mult și mai mult.

  • Design si aspect inconsistent

Pentru ca newsletter-ul este o compilatie de povestiri, multe întreprinderi schimba aspectul de e-mailuri de la a trimite la a trimite pentru a se adapta conținutul în continuă schimbare. Nu o face! Utilizează un format standard pentru fiecare newsletter informativ pentru a fi recunoscut de abonați.

Acum realizezi că trimiterea unui newsletter prin e-mail necesită multe mișcări, dar merită efortul. Dă tot ce ai mai bun si fă-ți cititorii fericiti.

 






Leave a Reply

Your email address will not be published.