3 pași de a crește numărul rezervărilor directe



Agentiile de turism online (ATO) cât și site-urile de rezervări câștigă mulți bani din tranzacțiile de rezervări, iar comisionul lor continuă să crească.

Ca hotel mic, ar trebui să te concentrezi pe generarea de cât mai multe rezervari posibile prin intermediul canalului online direct  mai degrabă decât prin ATO. Dar cum faci asta din moment ce ai deja atât de multe sarcini de făcut? Răspunsul este simplu, concentrează-te pe punerea în aplicare a unei strategii “Direct is Better” în unitatea dumneavoastră.

Increase hotel direct bookings 1

  1. Crearea de stimulente pentru persoanele care rezervă direct pe site-ul dvs. sau față în față.

Este posibil să nu ți se permită să oferi prețuri mai mici în mod public pe site-ul tău, dar poți oferi persoanelor care rezervă în mod direct anumite stimulente: Wi-Fi, check-in devreme, check-out târziu, îmbunătățirea camerelor gratuit, transferuri gratuite, credite de masă, mic dejun gratuit, parcare gratuită, sau alte reduceri sau servicii.

Ar trebui să promovezi mult acest lucru pe site-ul tău, chiar lângă fiecare buton de “Rezervă Acum”. Așadar caută, de ce s-ar bucura oaspeții tăi și poți oferi gratuit sau cu un cost mic?

Chiar dacă acordurile de paritate te împiedică să oferi public oferte  pentru cameră, există posibilitatea de a trimite coduri discount pentru următorii tăi din rețelele de socializare sau persoanelor care s-au înscris la lista ta de e-mail. Nu aveți o listă de e-mail? Ar trebui, este una dintre cele mai puternice arme de promovare pe care o poți folosi, dar vom vorbi mai multe despre acest lucru într-un articol viitor.

Pe site-ul tău, ar trebui, de asemenea, să oferi vizitatorilor tăi un widget de rezervare care arată disponibilitatea curentă și le permite să rezerve exact ceea ce au nevoie și atunci când au nevoie. Cu afacerea ta luând rezervările 24/7, e ca si cum ai avea un recepționer care nu doarme și nu ia pauze.

HoteloPro oferă un astfel de widget, toate disponibilitățile fiind trimise pe site-ul tău și apoi toate rezervările se sincronizează automat cu aplicația, asigurându-te că se evit rezervările duble.

Increase hotel direct bookings 2

  1. învață și permite personalului tău să ofere cea mai bună ofertă posibilă

Explică angajaților tăi de ce rezervările directe sunt mai profitabile și modul în care acestea afectează în mod pozitiv salariile, bonusurile, precum și starea de sănătate generală a hotelului. Permite  angajaților tăi orientați spre clienți de a oferi cea mai bună ofertă pentru oricine care solicită sau scrie pentru o rezervare.

În plus, creați un semn la receptie, care atrage atenția asupra beneficiilor pentru rezervarea directă cu tine. Acelasi mesaj pe care îl utilizezi pe site-ul tău ar trebui să îl folosești și la recepție.

Increase hotel direct bookings 3

3 Transformă-ți oaspeții în reprezentanții tăi și ajută-i să împrăștie vestea despre ofertele tale

Este ceva obișnuit pentru oameni să vorbească despre vacanțele lor, așa că oaspeții tăi ar putea deveni cei care să promovozeze afacerea ta cel mai bine. Pregătește câteva cupoane de reduceri pentru oaspetii actuali pentru a oferi prietenilor  lor, familiei sau chiar pentru următoarea lor vizită. Atunci când oamenii părăsesc hotelul tău, ei trebuie să meargă departe cu materialele de promovare care îi atrag să rezerve direct.

Cupoanele digitale pot fi de asemenea utilizate, atunci când oamenii postează pe Facebook fotografiile lor de vacanță. Acestea pot include în descrierea albumului un cod de reducere pentru oricine pentru a-l utiliza în momentul rezervării online.

Chiar dacă eu spun că ar trebui să te concentrezi asupra rezervările directe,  a fost demonstrat că proprietățile care se listează în ATO, rezervările directe cresc cu până la 26%. Există oaspeți care au descoperit hotelul tău printr-o agenție de turism online (ATO), apoi au vizitat site-ul tău și au rezervat cu tine direct. Deci tu nu ar trebui să renunți la ATO, trebuie doar să creezi o ofertă mai bună pentru persoanele care rezervă în mod direct cu tine.

Există mai multe lucruri de spus despre fiecare punct, dar cel mai bun lucru este de a începe punerea în aplicare a ceva, acum. Care este experiența ta cu rezervările directe versus ATO? Te rugăm să  împărtășești cu noi în comentarii.

 






Leave a Reply

Your email address will not be published.